Anlık Bildirim

Erdoğan:" Rusya'yla elektronik para konusunda bazı düşüncelerimiz var. "

Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika'da yapılan BRICS zirvesine katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ortak şekilde üretilebilecek bir kripto paranın sinyalini de verdi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Johannesburg’da gerçekleşen BRICS zirvesine katıldı. Gazetecilerin sorularına cevap veren Erdoğan, zirvenin gündemindeki konuların yanı sıra üretilecek olası bir kripto paranın da sinyalini verdi.

Erdoğan, Güney Afrika seyahatinde en çok üzerinde durduğu konunun milli ve yerli para konusu olduğunu belirtti. Erdoğan: “Her görüştüğüm ülkeyle bunun üzerinde durdum. Gerek sayın Çin devlet başkanıyla ve gerek sayın Putin ile zaten daha önce bu konularda mutabıktık. Hatta Rusya’yla elektronik para noktasında da bazı düşüncelerimiz var. " dedi

Yerli ve milli para kullanımı konusunda da Erdoğan, Hindistan'ın da bu alanda olumlu adımlar attığını belirterek:" Aynı şeyi Hindistan da düşünüyor. Yani oralardan turistler Türkiye’ye geldiği zaman o ortak parayı kullanmak suretiyle harcama yapabilecekler.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın oluşturduğu bir birlik olan BRICS, daha önce de üye ülkelerin kalkınma bankaları aracılığıyla ortaklaşa bir şekilde Blockchain araştırmalarına girişmişlerdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6582 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
para, finans ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim