Anlık Bildirim

Esporun anavatanı Çin'de Twitch yasaklandı

Esporun gerçek bir spor olarak kabul gördüğü Çin'de, esporun en önemli araçlarından Twitch yasaklandı. Facebook ve Twitter'ın ardından Twitch de Çin hükümetinin politikası nedeniyle yasaklandı.

Esporun anavatanı Çin'de Twitch yasaklandı Tam Boyutta Gör

Esporun hızlı gelişiminde önemli paya sahip Çin’de, esporun en önemli yayın platformu Twitch yasaklandı. Twitch’in web sitesine erişim engeli uygulandı. App Store’un Çin mağazasından Twitch uygulaması kaldırıldı.

Twitch'in popülerliği Asya Oyunları ile 23 kat arttı

Twitch, ülkedeki popülerliğini geçtiğimi ay önemli ölçüde arttırdı. Bu sene düzenlenen Asya Oyunları’nda fiziksel sporlara ek olarak elektronik oyunlar da turnuvaya dahil edildi. Espor müsabakaları, madalya sporu olarak değil gösteri sporu olarak yer aldı. 27 Ağustos’ta başlayan Asya Oyunları’nı kamu TV’si yayınlamadı.

Turnuvadaki espor müsabakalarını izlemek isteyenler Twitch’e yöneldi. Twitch’in indirilme sayısı bir önceki haftaya göre 23 kat arttı. Uygulama, ücretsiz uygulamalar arasında üçüncü sıraya yükseldi.

Batılı platformlar bir bir yasaklanıyor

Twitch'in kısa sürede yükselişinin ardından yasak gecikmedi. Çinli yetkililer Twitch’in neden engellendiğine dair resmi bir açıklama yapmadı. The Verge tarafından yapılan araştırmaya göre Twitch’in yasaklanmasının nedeni YouTubeFacebook ve Twitter yasağı ile aynı.

Çin hükümeti, batılı internet servisleri ve medya platformlarına karşı tedbirli davranıyor. Ülke güvenliği için tehlikeli olabileceği nedeniyle bu platformlar yasaklanıyor. Çin’de Facebook, Twitter gibi sosyal ağlar ve Google’ın arama motoru kalıcı olarak yasak. Yasaklanan platformlar arasına Twitch’de katılmış oldu. Amazon, 2014 yılında yaklaşık 1 milyar dolar karşılığında Twitch'i satın almıştı.

Çin hükümeti, internet servislerinin Çin'deki sansür ve yayın kurallarına uymasını istiyor. Google ve Steam, kendi plaformlarının Çin'e özel versiyonu üzerinde çalışıyor. Twitch, Çin'de tekrar erişime açılmak için benzer adım atabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8970 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitch, çin ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim