Anlık Bildirim

Face ID fırsata dönüştü: iPhone X için yüz maskesi satılıyor

Bazı uyanık satıcılar iPhone X'teki Face ID yüz tanıma teknolojisini fırsata çevirmiş durumda. Cihaz sahibi uyurken bir başkası tarafından yüzünün taranmasını engelleyecek maskeler piyasada.
Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanttığı iPhone X'in öne çıkan en önemli özelliklerinden biri Face ID teknolojisi oldu. Şirketin sunduğu bu yüz tanıma sisteminin şu an piyasada kullanılanara kıyasla daha ileri seviyede olduğu belirtiliyor. Ancak iPhone X henüz piyasaya sürülmediği için insanların aklında Face ID hakkında bazı soru işaretleri var. Bunlar ancak telefon tüketicilere sunulduğu zaman cevap bulabilecek.
Merak edilen konulardan biri de uyuduğunuz sırada birisinin yüzünüzü tarayarak telefonun kilidini açıp açamayacağı. Bunu fırsata çeviren bazı satıcılar iPhone X sahiplerini uyurken kimlik hırsızlığına karşı koruyacak yüz maskeleri satmaya başladılar. Aslına bakılırsa hırsızlığa karşı güvenlik için satılan bu maskelerin, soğuk havalarda giyilmek için üretilmiş normal yüz maskelerinden hiçbir farkı yok.

Face ID sadece cihaza doğrudan baktığınızda açılıyor

Apple'ın da vurguladığı gibi Face ID sadece kullanıcı doğrudan cihaza baktığında açılıyor. Yani gözleriniz açık şekilde uyumadığınız sürece akıllı telefondaki yüz tanıma sisteminin cihaz yüzünüze tutularak aldatılması mümkün değil. Face ID oldukça heyecan verici gibi görünse de bu teknoloji hakkında ciddi endişeler var. iPhone X'teki yeni biyometrik kimlik doğrulama sisteminin ne derece güvenilir olduğunu ancak cihaz Kasım ayında piyasaya çıktığında göreceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8601 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim