Anlık Bildirim

Facebook, Tagtile girişimini satın alıyor

Instagram'ı satın alarak büyük yankı uyandıran Facebook, bu kez farklı bir girişimi daha satın almak üzere.

Facebook'un istediği girişimin adı Tagtile ve mağazacılık alanında ilginç bir yöntem kullanıyor. Hindistan kökenli ve alanında tecrübeli iki mühendis tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Tagtile, müşterilerin alışveriş bitiminde mobil cihazlarını Tagtile küpüne yaklaştırarak kuponlar kazanmasını ve bu kuponlar ile mağazanın ödül programlarından yararlanmasını sağlıyor.

Tagtile küpü açıklanmayan özel sensörler kullanarak mobil cihazı algılıyor ve iOS ve Android için kurulmuş olan uygulama ile etkileşime girerek hem anlık bilgileri sunucularına gönderiyor hem de müşteriye kupon kazandırıyor.
USB ile bilgisayara bağlanan Tagtile bu sayede bilgileri uzak sunucuları ile paylaşıyor. Bilgisayar yoksa sadece yaklaştırılan mobil cihazın internet bağlantısı ile de bilgiler gönderilebiliyor. Mağaza kontrol panelinden müşterilerin alışveriş eğilimlerini görebiliyor ve buna göre farklı ödül programları uygulayabiliyor. Firma küp içerisindeki ayarlamaları kendisi yapıyor.

Tagtile mağazaların gelirlerinde yüzde 20'lik bir artış vaad ediyor. Firma, San Fransisco'da 25 mağaza ile test süreci tamamlandıktan sonra ortaklık anlaşmaları imzalamaya başlamıştı. Başarılı çalışmalar sayesinde önemli firmalardan temel yatırımlar almayı da başardılar.

Facebook ile satın alma sürecini internet sitesinden duyuran Tagtile, tüm varlıkların bu kapsamda satılacağını açıkladı. Ancak konuşulan fiyatın ne olduğu belirtilmedi. Facebook'un farklı alışveriş teklifleriyle kullanıcıları cezbetmeye çalışacağı yeni Facebook Offers sistemine Tagtile'ı entegre edeceği belirtiliyor.
Facebook, Tagtile girişimini satın alıyor

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4166 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim