Anlık Bildirim

Facebook bir hata nedeniyle sayfalara erişim rakamlarının yanlış rapor edildiğini duyurdu

Facebook bir hata nedeniyle sayfalara erişim rakamlarının yanlış rapor edildiğini duyurdu

Devasa bir sosyal olması nedeniyle sık sık spam mesaj trafiğine maruz kalan veya sistem içerisinde bazı hatalar ortaya çıkan Facebook, önemli bir hatanın daha varlığını duyurdu.

iOS ve Android uygulamalarının hızını artırma çalışmaları esnasında ortaya çıkan hata, sayfaların haber beslemelerinin çok fazla veri ortaya çıkarmasına neden oluyor ve Page Insights bölümünde sanki beslemeler gerçekteki sayısından çok daha az kişiye ulaşmış gibi görünüyor. Bu nedenle sayfa yöneticileri asla beslemelerin ulaştığı gerçek kişi sayısını göremiyor.

Facebook, uygulamaların hızlandırılması esnasında haber beslemelerinin ekranda göstereceği bilginin minimum miktarının aktarım yapılması ile ilgili ayarlamalar yaparken, yanlışlıkla kaç insanın sayfanın gönderilerini görebildiğini gösteren işaretçilerin gönderilmesini engelledi. Böylece uygulamaları güncelleyen kullanıcılarda bu hata ortaya çıkmaya başladı.

Diğer bir hata da masaüstü sistemlerde haber kaynağının reklamları iki kere gösterilmiş olarak belirtmesi. Bu durumda reklam gösterim oranları iki kat artmaya başlıyor. 

Bu iki hatanın reklam gösterimleri ve harcamalar konusunda olumsuz etkilerinin olabileceği ifade ediliyor. Örneğin sayfası olan marka ve kuruluşlar, daha az kişinin gönderilerini okuduğunu düşünerek reklam harcamalarını kısabilir ve gönderi stratejilerini değiştirebilir. Hatalar sadece günlük gösterimlere etki ediyor.

Facebook'un 10 kişilik bir ekiple hataları gidermeye çalıştığı belirtiliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim