Anlık Bildirim

Facebook ‘istemeden’ 1,5 milyon kişinin rehberini kaydetti

Facebook'un sorduğu e-posta adresi şifrelerinin ne amaçla kullanıldığı belli oldu. Firmadan gelen açıklamaya göre şifresini veren kullanıcıların rehberleri Facebook sunucularına yüklendi.
Yeni kullanıcılara e-posta hesaplarının şifrelerini soran Facebook, bugün çıkan Business Insider raporuna göre 2016 Mayıs’ından bu yana e-posta hesaplarının şifrelerini giren kullanıcıların rehberlerine ulaşıp bunları kendi sunucularına hiçbir izin olmadan yükledi.
Facebook tarafından yapılan açıklama şöyle:
“... keşfettiğimize göre hesap oluşturma sırasında bazı durumlarda kullanıcıların e-posta adreslerindeki rehberler de istemsizce Facebook’a yüklendi. 1,5 milyon kişinin e-posta rehberinin yüklendiğini tahmin ettiğimiz bu durumda kimsenin verileri kimseyle paylaşılmadı ve bu verileri siliyoruz.”
Rehberleri upload edilen kullanıcılarla iletişime geçen Facebook, sahip olduğu bir ton güvenlik skandalına bir yenisini daha eklemiş oldu. Firma hâlâ kullanıcıların e-posta adreslerinin şifrelerini neden sorduğunu açıklamamanın yanında rehberleri toplamanın ‘istemsiz’ olduğunu söylemesi güvende ciddi sarsılmalar yaratıyor. Her gün kullanılan WhatsApp ve Instagram'ın da sahibi olan Facebook, kitlesinin ona bağlı kalacağından çok emin fakat insanlık bu konuda firmayla aynı fikirde mi hep beraber yakın gelecekte göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5926 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, kişisel gizlilik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim