Anlık Bildirim

Facebook ve Red ortaklığında Manifold sanal gerçeklik kamerası duyuruldu

Artık profesyonel sanal gerçeklik içeriklerinde 8K 60fps çözünürlükler yaygın hale gelecek. Facebook ve RED bunun için muazzam bir VR kamerası hazırladı. Manifold VR özellikleri ve fiyatı haberimizde.

Geçen yıldan bu yana sanal gerçeklik alanında sinema kalitesinde profesyonel içerikler üretebilmek adına ortaklık yapan Facebook ve Red ilk ürünlerini duyurdu. Yıl başında ilk bilgileri verilen Manifold sanal gerçeklik kamerası resmiyet kazandı.

Manifold VR özellikleri ve fiyatı

Manifold VR kamera modeli küre şeklinde bir yapıya sahip. Üzerinde 16 adet Red Helium 8K görüntü sensörü yer alıyor. Sensörlere ise 180° Schneider 8 mm/F4.0 lensler destek veriyor. Tüm kameralar aynı anda 8K 60 fps video kaydı yapabiliyor ve derinlik bilgisi toplayabiliyor.

Sektörün en iyisi diyebileceğimiz bu kamera dizilimi sayesinde izleyiciler yüksek kalitede sanal gerçeklik içeriklerini her yönden deneyimleyebilecekler. Kameranın 6DoF teknolojisi de mevcut. Özellikle Oculus Quest gibi uyumlu gözlüklerle kullanıcılar içeriklerin içerisinde adeta kaybolacak.

Çekim yapıldıktan sonra ise görüntülerin işlemesini Adobe, Foundry ve OTOY tarafından sağlanan araçlarla yapıyorsunuz. Bu araçlar üçüncü taraf yazılımların entegrasyonuna da izin veriyor.

Güç ve veri aktarımını tek bir kablo üzerinden ve 100 metreye kadar yapabiliyorsunuz. Kameraların dizilimi ise bir web arayüzü üzerinden kontrol ediliyor. 5 adet çıkış bağlantısı ise harici ekran, işleme cihazları veya depolama cihazlarına görüntü aktarıyor.

Manifold VR kamera modeli için henüz bir çıkış tarihi ve fiyatı açıklanmadı. Bununla birlikte 50 bin doların üzerine çok rahat çıkabileceği tahminleri yapılıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim