Anlık Bildirim

Facebook yüz tanıma teknolojilerinde önemli adımlar atıyor

Facebook yüz tanıma teknolojilerinde önemli adımlar atıyor

Geçmişte özellikle güvenlik sistemleri için önem arz eden yüz tanıma teknolojileri, şimdilerde sosyal ağlar için çok önemli bir hale geldi. Bunların başında da elbette Facebook geliyor. Firma yüz tanıma teknolojilerine büyük yatırım yapıyor. 

Kullanıcıları site ile daha fazla etkileşime sokmak adına fotoğraf etkileşimleri oldukça önemli. Kullanıcıları tanıyan ve fotoğraflarda etiketleyen sistem sayesinde arkadaş listesindeki ilgili kişilere bildirim gidiyor ve zincirleme olarak etkileşim artıyor. Facebook fotoğraftaki yüzleri tanımak için DeepFace AI adında bir teknoloji kullanıyor. 

Facebook tarafından yapılan açıklamada DeepFace AI teknolojisinin daha da geliştirildiği ve günde eklenen 400 milyon fotoğraf arasında kullanıcının yüzünü tanıyacak kadar yetenekli hale geldiği bildirildi. Böylece kullanıcı nerede olursa olsun herhangi bir fotoğraf içerisinde tanımlanabiliyor. 

DeepFace AI teknolojisi geri planda Deep Learning adı verilen başka bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji kullanıcının yüz hatlarını aynı insan gözü gibi farklı ışık koşulları altında analiz ediyor ve algoritma sayesinde kullanıcıyı tanımaya başlıyor. Böylece daha akıllı hale geliyor. 

Yüz tanıma teknolojileri elbette kişisel bilgilerin gizliliğini de tartışmaya açıyor zira Facebook artık kullanıcının yakın bir arkadaşı gibi yüzü dahil pek çok özelliğine vakıf hale geliyor. Bu tür özelliklere katılım isteğe bağlı ancak yine de Facebook otoritelere güven vermiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim