Anlık Bildirim

Facebook’un ezici üstünlüğüne karşı koyabilecek tek isim Snapchat olabilir

Sosyal ağlar artık hemen her yaştan internet kullanıcısı için olmazsa olmazlar arasında. Comscore tarafından yayınlanan güncel bir tablo ise adeta geleceğe açılan bir pencere gibi.

Sosyal ağların en güçlü ismi hiç şüphesiz Facebook. Araştırma verilerine göre internet kullanıcılarının çok ciddi bir çoğunluğu Facebook hesabına sahip. Bu gücü devam ettirmek isteyen Facebook, internetin kendisi olmak adına popüler hale gelmiş her işi bizzat yapan isim olmak istiyor.

Bu odakta saldırgan bir tutum da izlemekten geri durmuyor. Whatsapp’ın, Instagram’ın hatta Oculus’un satın alınması, canlı yayınlara başlanması hatta kısa bir süre içinde hayata geçecek olan Facebook Articles hep bu odakta yapılan hamleler.

Comscore’un paylaştığı son rakamlara göre Facebook 18-34 yaş aralığındaki internet kullanıcılarının %98’lik dilimini yakalamayı başarmış durumda. İşe farklı bir boyut katan detay ise video izleme süreleri. Facebook yakalamayı başardığı bu kitleye ayda ortalama 1000 dakikanın üzerinde video izletmeyi başarıyor.

Facebook’un ezici üstünlüğüne karşı koyabilecek tek isim Snapchat olabilir Tam Boyutta Gör

Aynı yaş aralığında %50’nin üzerinde bir kitleye hitap eden isimlerden LinkedIn, Twitter ve Instagram bir ayda toplamda Facebook’un yarısı kadar bile video izletemiyor olduğunu düşününce Facebook’un başarısı daha açık ortaya çıkacaktır.

Bu noktada asıl dikkat çekici olan ise Snapchat. Belirtilen aralık için penetrasyon oranının %40’ın altında olmasına karşın ayda toplamda kullanıcı başına 400 dakikaya yakın video izletmesi ve bu trendin yükselişte olması aslında bir anlamda Snapchat’i video odağında Facebook’un en büyük rakibi yapıyor.

20 Milyar Dolar’dan fazla değer biçilen Snapchat’i hem Facebook’un hem de Google’ın satın almak istediğini biliyoruz. Sürekli akıllıca ve yenilikçi adımlar atan ve bu yenilikleri ekosistem içinde iyi özümseyerek çabuk benimsenmesini sağlayan Snapchat, son dönemin belki de en başarılı sosyal ağ girişimlerinin başında geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4609 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, snapchat ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim