Anlık Bildirim

Facebook'un veri sızıntısı skandalı sosyal medya kullanımınızı nasıl etkiledi? [Anket #4]

Teknoloji gündemi Facebook'un 87 milyon kullanıcısının izni dahili olmadan sızdırmasıyla çalkalanıyor. Bu durum karşısında sosyal medya mecralarına olan güveniniz, nasıl etkilendi?
2 milyardan fazla kullanıcısı bulunan sosyal medya devi Facebook'un 87 milyon kişinin verilerini, kullanıcı izni olmaksızın başka mecralarla paylaşması sonucu "kişisel verilerin güvenliği" hususu da tekrardan gündeme geldi. Veri skandalının yankıları bir anda büyürken aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı birçok kişi, Facebook'a tepkiler yağdırdı.
Durumu yalnızca Facebook ile kısıtlı tutmak doğru olmaz, zira dijitalleşmenin en büyük dezavantajlarından biri olan veri hırsızlığı, çağımızın en önemli sorunları arasında. Dolayısıyla gerek siber saldırılar sonucu gerekse de iznimiz dışında ele geçirilen/paylaşılan kişisel verilerin güvenliği, büyük önem arz etmekte. Kimi zamansa kişisel verilerimizi kendi ellerimizle paylaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde popüler hale gelip daha sonra güvenlik sebebiyle uygulama mağazalarından kaldırılan GetContact uygulaması, arayan numaraların kime ait olduğunu ve başkalarının, numaranızı hangi isimle kaydettiğini gösteren masum bir uygulama gibi gözükse de "saman altından su yürüten" küçük bir örnek.
 
Elbette daha konuşulacak birçok nokta var ancak sözü daha fazla uzatmadan sizlere sormak istiyoruz: "Yaşanan bu durumlar karşısında sosyal medya mecralarına olan güveniniz, nasıl etkilendi? " Tercihinizi hemen aşağıda yer alan anketteki seçeneklerden birini işaretleyerek bizlerle paylaşabilirsiniz.
Yaşanan bu durumlar karşısında sosyal medya mecralarına olan güveniniz, nasıl etkilendi? Oy Ver 379 kişi oy verdi. Sonuçları Göster
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2999 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, anket ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim