Anlık Bildirim

Fiat Chrysler CEO'su: Apple araba üretim işini tek başına denememeli

Kendi elektrikli arabasını üretme konusunda emin adımlarla ilerleyen Apple'a bir eleştri de Fiat-Chrysler grubu CEO'sundan geldi. CEO, Apple'ın sektöre yalnız girmeye çalışarak hata ettiğini belirtti.
Apple'ın kendi elektrikli arabasını üretmeye çalıştığı bir süredir biliniyor. Tarihi boyunca iPhone ve iPad örneğinde olduğu gibi pek çok kez yeni sektörlere açılan firma için otomobil sektörü pek çok kişi tarafından tamamen büyük bir risk olarak görülüyor. Daha önce ortaya atılan iddialara göre piyasaya çıkış tarihi olarak 2019'u hedefleyen firmada son olarak Titan projesi olarak adlandırılan projenin lideri Ocak ayında kişisel nedenlerden dolayı görevinden ayrılmıştı. O dönem belirtilen raporlarda ise bu durumun Apple'ı aracı geliştirme konusunda zora sokacağı iddiaları ortaya atılmıştı.
Ancak yine de bu durum karşısında azmini koruyan Amerikalı teknoloji devinin, yer alan son iddialara göre geçtiğimiz haftalarda Sunnyvale, California'da 9bin m² büyüklüğünde bir depo satın aldığı ve burada araba üzerine çalışmalarına devam edeceği belirtiliyor.
Başka otomobil üreticileri tarafından da başarısız olacağı ön görülen Apple'ın araba projesiyle ilgili yeni bir demeç de Fiat-Chrysler grubu CEO'sundan geldi. CEO Sergio Marchionne, Cenevre fuarında bir gazeteciye verdiği demeçte Apple'ın oldukça karmaşık bir iş olan otomobil sektöründe tek başına aktör olmaktan ziyade piyasada bulunan otomotiv üreticilerinden biriyle ortaklık kurmasının onlar açısından daha anlamlı ve başa çıkılabilir olacağını belirtti.
"Eğer araba üretmek gibi dürtüleri varsa, onlara uzanmalarını ve bu duygunun geçmesini beklemelerini tavsiye ederim." diye konuşan CEO daha sonrasında ise "Bu gibi hastalıklar gelip geçicidir, bunlardan iyileşebilirsiniz, ölümcül değildirler." yorumunda bulundu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3581 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple car, project titan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim