Anlık Bildirim
Şu anda 1 kişi burada

Fiat Egea HB, Euro NCAP’te hayal kırıklığı yarattı

Ülkemizde üretilip tüm dünyaya satılan Fiat Egea, Euro NCAP güvenlik testlerinde sınıfta kaldı. Uygun fiyatı ile yoğun ilgi gören otomobilin test sonuçları yazımızda.


Tofaş’ın fabrikalarında 1 milyar dolara yakın bir  yatırımla üretimine başlanan Fiat Egea ve Fiat Egea HB (Tipo) 2023 yılına kadar 1 milyon adetin üzerinde üretilecek ve ülke ekonomisine 10 milyar doların üzerinde bir ihracat girdisi yaratacak. Ülkemizde ise uygun fiyatıyla kısa sürede önemli satış rakamlarına ulaşan aracın Euro NCAP güvenlik testlerinde ise sınıfta kalması hayal kırıklığı yarattı.

Baz Model 3 Yıldız Aldı

50 bin ile 75 bin arasında değişen bir fiyat aralığında satılan Fiat Egea’nın Euro NCAP’e gönderilen TIPO modeli testlerde 3 yıldız alabildi. Standart donanıma sahip aracın çarpışma testlerinde elde ettiği bu değer, güvenlik donanımlı pakette ise bir yıldız daha yükseliyor ve 4 yıldız olarak gerçekleşiyor.

Standart donanıma sahip model yetişkin yolcu korumasında %82, çocuk yolcu korumasında %60, yaya korumasında ise %62 ile derecelendirilmiş. Güvenlik paketinin bulunduğu versiyonda ise aynı rakamlara ek olarak güvenlik yardımcısı kriterindeki %25’den %57’ye yükselme araca bir yıldız daha kazandırmış.

Fiat Egea HB’in Euro NCAP derecelerine ilişkin detaylar için galerimizdeki görsellere göz atabilirsiniz:

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
60830 kez okundu.
57 kişi, toplam 64 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Euro NCAP, fiat egea ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim