Anlık Bildirim

Finli Blaast girişimi Asya'da Android uygulama mağazası açtı


Açık kaynak olmasının etkisiyle birden fazla sayıda Android uygulama mağazası olmasına rağmen, tüketicinin ilgisini çekemeyen mağazalar bir süre sonra yayınına son veriyor. Ancak özellikle gelişmekte olan ülkelerde alternatif uygulama mağazaları büyük ilgi görüyor.

Finli bir girişim olan Blaast, akıllı telefon pazarının çok hızlı gelişmekte olduğu Asya pazarlarında faaliyet gösterecek bir uygulama mağazasını yayına soktuğunu duyurdu.

200$ altında fiyatlandırılan Android cihazlarına olan büyük talep, gelişmekte olan ülkelerin akıllı telefon pazarlarını da deyim yerindeyse şahlandırıyor.

Ancak pek çok akıllı telefon satıcısı Google'dan gerekli sertifikayı alamadığı için, Play mağazası bu modellerde kullanılamıyor. Bu durumda devreye alternatif uygulama mağazaları giriyor.

Bu boşluktan yararlanmak isteyen Blaast, şimdiden Endonezya, Malezya ve Bangladeş'te operatör anlaşmaları yapmış durumda. Endonezya'da XL Axiata operatörü, Xperia J modelinde Blaast mağazasını standart olarak sunmaya başladı.

Blaast böylece operatörlerin müşterilerine Play mağazası olmadan da hediye uygulama gönderebilmesini sağlıyor. Bu sayede operatörler müşteri portföyünü artırırken ve daha fazla akıllı telefon satarken, girişim de uygulama mağazasının popülerliğini artırmış oluyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim