Anlık Bildirim

Galaxy S2 Plus ve Grand modellerinde işlemci olarak Broadcom çözümlerine yer veriliyor


Samsung'un orta seviye segmente son dönemlerde eklediği iki yeni Galaxy modeli Galaxy S II Plus ve Galaxy Grand ile ilgili işlemci konusunda yeni bilgiler ortaya çıktı.

Modellerin özelliklerini kısaca hatırlamak gerekirse, Galaxy SII Plus modeli 1.2GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli işlemci, 4.3 inçlik 800 x 480 piksellik Super AMOLED ekran, Android 4.1.2 işletim sistemi, 1GB RAM, 8GB depolama kapasitesi, 8MP çözünürlükte arka kamera, microSD yuvası şeklinde bir konfigürasyon sunuyordu.

Galaxy Grand ise 5 inçlik 800 x 480 piksel çözünürlükte LCD ekran, 1.2GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli işlemci, 1GB RAM, 8GB depolama kapasitesi, microSD desteği, Android 4.1.2 işletim sistemi, 8MP çözünürlükte arka kamera gibi özellikler barındırıyordu. Modelin bir de çift SIM kartlı Grand Duos versiyonun bulunmaktaydı.

İşlemci konusunda ise Exynos 4 veya ST-Ericsson Novathor işlemci olabileceği şeklinde yorumlar yapılıyordu. Ancak CES 2013 fuarında Broadcom, BCM28155 yongada sisteminin tanıtımında bu cihazları referans olarak gösterince konu açıklığa kavuşmuş oldu.

Broadcom'un BCM28155 yongada sistemi çift çekirdekli Cortex-A9 tabanlı bir işlemci ve yine kendi üretimi çift mantık birimli VideoCore IV grafik birimi barındırıyor. Broadcom bu çözüme 4 çekirdekli gelişmiş multimedya çözümü adını veriyor. Yongada sistem ayrıca çift SIM kart desteği ve 21Mbps hızlarına kadar bağlantı sunan HSPA+ hücresel ağ yongasını da eklemiş. Sistem 40 veya 45nm fabrikasyon süreci ile üretiliyor.

Referans cihazlara bakıldığında Samsung'un önemli bir miktar işlemci siparişi verdiği görülüyor. Firmanın Broadcom çözümlerini tercih etmesinin nedeni olarak ise kendi Exynos işlemcilerine anabant entegre edene kadar orta ve giriş seviye modellerde farklı çözümlere yönelmek istemesi olduğu belirtiliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1592 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim