Anlık Bildirim

Galaxy S8 modelinin maliyeti yüzde 20 artabilir

Samsung’un gelecek yıl için büyük beklentilerle geliştirdiği yeni amiral gemi modeli Galaxy S8, firmaya biraz pahalıya mal olacak gibi görünüyor. Maliyetler artışta.

Bu yıl yaşanan olumsuzlukların ardından tüm enerjisini Galaxy S8 modeline yoğunlaştıran Samsung, en dikkat çekici özellikler için çaba gösteriyor. Deyim yerindeyse firma hiçbir masraftan kaçınmıyor. Elbette bunun bir maliyeti var.

Maliyetler Artıyor

Amiral gemisinin artık prototip aşamasında olduğu ve testlere başladığı bilgileri geliyor. Bunun paralelinde de uzmanların maliyet hesapları da başladı. Gelen bilgilere göre Galaxy S8 modelinin maliyeti önceki nesle göre yüzde 15-20 daha fazla olacak.

Maliyeti arttıran sebeplerin başında Samsung’un yeni sanal asistanı geliyor. Henüz satın aldığı VIV firmasının yapay zeka teknolojilerini kullanacak iddialı sanal asistan, ilişkili bileşenlerin maliyetinin artmasına sebep olacak. Bazı kaynaklar Samsung’un henüz yeni asistanını kullanmak için bir karar vermediğini belirtse de, kritik öneme sahip bir amiral gemisi için vazgeçilmez hale gelebilir.

Diğer taraftan kavisli ekran, 10nm sürecinde Exynos veya Snapdragon yonga setleri, 6GB LPDDR4 RAM, çift arka kamera gibi paketler maliyete etki ediyor. Yine 256GB kapasite seçeneğinin de maliyetinin yüksek olduğu belirtiliyor. Ayrıca batarya da bu noktada önemli olacak.

Alve.com'da gör Akıllı telefonlarda en güncel indirimler!

Batarya LG’den 

Samsung’un daha güvenilir bataryalar için LG Chemical ile görüşme halinde olduğu biliniyor. Aynı zamanda LCD tedariği de yaptığı hemşehrisinden Samsung’un batarya çözümü istemesine yüzde 90 kesin gözüyle bakılıyor. Bu da maliyetlere etki eden bir unsur olacak.

Galaxy S7 Edge modeli 799$ civarında piyasaya sürülmüştü. Galaxy S8 ise yeni maliyet hesabıyla bu rakamın çok üzerine çıkacak ancak uzmanlar firmanın büyük bir artışa gitmeyeceğini ifade ediyor. Yani kar marjını kısarak tüketiciye en az şekilde yansıtılması sağlanacak. Aksi takdirde artan fiyatlar nedeniyle satışları daha da düşen Galaxy S8 ikinci bir hayal kırıklığı oluşturabilir.

Samsung’un gelecek yıl da faaliyet karından vazgeçtiği görülüyor. Artan maliyete rağmen satış fiyatının belirli bir seviyede tutulması muhtemelen faaliyet karını aşağı çekecek. Hali hazırda Galaxy Note 7 zararının gelecek yılın ortalarına kadar faaliyet karını alt seviyede tutması bekleniyor. Yeni maliyetler ile birlikte muhtemelen yılın üçüncü çeyreğine kadar mobil bölüm çok az faaliyet karı üretebilecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4936 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim