Anlık Bildirim

Galaxy S9 serisinde iki farklı sensör markası

Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus modelleri bölgeye göre Sony veya Samsung ISOCELL sensörleri ile geliyor. Peki Sony ve Samsung sensörleri arasında ne tür farklılıklar var?

Amiral gemisi Galaxy S ve Note serilerinde Samsung’un bölgeye göre iki farklı yonga seti kullandığına şahit oluyoruz. Aslında sadece yonga seti değil bazı bileşenlerde de farklılık mevcut. Sensör bunlardan birisi.

Galaxy S9 sensörleri farklı mı?

Bu yılın en iyi kameralarından birisine sahip olan Galaxy S9 serisi bölgeye göre Sony veya Samsung ISOCELL sensörleri ile geliyor. Hem Galaxy S9 hem de Galaxy S9 Plus modellerinde aynı şey söz konusu.

Telefonu parçalarına ayırarak inceleme yapan TechInsights, sensörlerin teknik özelliklerini bir tabloda toplamış. Telefonda Sony IMX345 veya Samsung  S5K2L3 ISOCELL Fast sensörlerine yer verilmiş.

Her iki sensör de 12MP çözünürlüğünde ve piksel boyutları 1.4 mikron. 3 katmanlı olarak gelen sensörler boyut olarak da hemen hemen aynı. En önemli fark kullanılan DRAM bellekte öne çıkıyor.

Özellikle 960fps yavaş çekim kayıtlarını işleyebilmek adına CMOS sensör ve sinyal işlemcisi arasına bir DRAM yerleştirilmiş. Sony sensör de DRAM bileşeni 45 milimetrekare civarında iken Samsung’da 17 milimetrekare civarında bir LPDDR4 belleğe yer verilmiş.

Arada bu kadar boyut farkının olmasının sebebi ise üreticilerin belleği kullanış biçimleri. İşlemlerin belleğe yüklediği yoğunluğa bağlı olarak Samsung sensörün daha küçük bir boyut elde ettiği görülüyor. Şimdilik tasarımsal açıdan farklar varken performans açısından ne tür farklar var henüz belli değil.

Yeni devreye soktuğu tesislerle sensör pazarında kapasite açısından Sony’yi geride bırakmaya hazırlanan Samsung’un teknoloji açısından da rakibini yakaladığı ifade ediliyor. Daha önce Samsung 2 yıl geriden gelirken bugün peşi sıra rakibinin arkasından benzer sensörler sunmaya başladı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4926 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim