Anlık Bildirim

Gelecekteki Nokia Lumia ve PureView modelleri su geçirmez olabilir


Mobil cihazlarımızın günlük hayattaki en büyük düşmanlarından olan suya maruz kalması, firmaların ar-ge çalışmaları sayesinde tarihte kalabilir.

Motorola RAZR modelinde kullandığı su sıçramalarına karşı iç donanımı koruyan kaplama, Motorola Defy Plus modeli, MIT'nin suyu üzerinden kaydırarak akıtan konik yapıdaki nano ekran teknolojisi bunların ilk örnekleri.
Geçmişte farklı tasarıma sahip su geçirmez telefon örnekleri görmüştük. Ancak bunlar standart bir cep telefonu tasarımına sahip değildi. Bu teknoloji ile telefonların göz alıcı tasarımları bozulmadan su geçirmez kaplamalar uygulanabiliyor. 
Nokia firması da bir süredir hidrofobik nano kaplama üzerinde çalışmalarını devam ettirmekteydi.

Nokia Batı Avrupa başkan yardımcısı Conor Pierce, bilim adamlarının yıllardır bir lotus yaprağı üzerine su damlası düştüğünde ne olduğu üzerine kafa yorduklarını ancak Cambridge'deki ekiplerinin buna bir çözüm bulduğu şeklinde imalı bir açıklama yaptı.

Nokia, Süperhibrofobik adını verdiği su geçirmez kaplamasında nano teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji, suyu cihaz üzerinde tutmadan kaydırıyor ve su iç donanıma hiç müdahale etmeden cihazı terkediyor.

Nokia'nın amacı ilerideki PureView ve Lumia cihazlarında bu teknolojiyi kullanmak. Akıllı telefon yarışında geriye düşen Nokia, bu hamleyle tüketici gözünde rakiplerinden farklılaşmaya çalışacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4048 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim