Anlık Bildirim

Google, Activation Lock benzeri bir çözüm geliştiriyor

Google, Activation Lock benzeri bir çözüm geliştiriyor

Mobil cihazlarda çalıntı veya kaybolma durumunda cihazı tamamen silme veya yeniden aktive etme fonksiyonlarının şifre ile korunmasının hırsızlıklarda azalmaya sebep olması firmaları da harekete geçirmiş durumda.

iOS cihazlarında hali hazırda bir Aktivasyon Kilidi mevcut. Bu kilit, şifre olmaksızın cihazı bulma, silme, yeniden aktive etme, iCloud hesabından çıkış yapmayı imkansız hale getiriyor. Samsung da yeni cihazlarında bölgeye göre bir kilit çözümü uyguluyor. Yeni bilgiler Google'ın da bu konuya el atmaya karar verdiği yönünde.

Bilgilere göre Google yeni Android sürümünde Activation Lock benzeri bir çözümü kullanıcılara sunmaya başlayacak. Google fabrika ayarlarına dönmeyi engelleyen bir sistem geliştirdiğini belirtirken, detaylar hakkında konuşmaktan kaçınıyor.

Google hali hazırda üretici ortaklarının bu tür çözümler kullanması için bir gönüllülük programı başlatmıştı. Ancak doğrudan bu konuya gireceğini kimse tahmin etmiyordu. Google'ın yeni çözümü ile üreticileri beklemeden bu çözümü doğrudan kullanıcıya sunmak istediği belirtiliyor. Program ile ilgili detayların haftaya başlayacak I/O 2014 konferansında açıklanması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim