Anlık Bildirim

Google, Analytics uygulamasını Android için yayınladı, mobil uygulamaları da izlemeye aldı

Site sahipleri için vazgeçilmez özelliklerden birisi olan Google Analytics, artık Android cihazları için de kullanıma sunuldu. 

Google tarafından yapılan açıklamada, mobil uygulamaların trafik verilerinin takip edilmesinin ve Android için Analytics uygulamasının, mobil platformlar için sunulan iki önemli yenilik olduğu belirtildi.

Analytics uygulamasında web sürümündeki bilgiler telefonlar için optimize edilmiş haliyle kullanıcıya sunulacak. Kontrol panelinden site trafiğini izleme ve raporlar alabilme, gerçek zamanlı ziyaretçi takibi, otomatik veya manuel olarak anormal trafiklerde uyarı mesajı gönderilmesini sağlama gibi özellikler uygulamada sunuluyor.

Diğer bir yenilik ise mobil uygulamaların trafiğinin takip edilmesi. Uygulama sayısı 600 000'i geçen Play mağazasında Google geliştiricilere daha iyi takip araçları sunmak istiyor. 

Mobile App Analytics olarak adlandırılan fonksiyon şu an beta aşamasında. Fonksiyon üç özellik sunuyor: Birincisi Play indirme sayıları, aktif kullanıcı sayıları, uygulama ve işletim sistemi versiyonları, yüklenen cihaz modelleri gibi kullanıcı bazlı analiz, ikincisi çökme gibi hareketlerin, kullanım sıklığının, günlük kullanım sayısı gibi belirlediğiniz limitlerin takip edilebildiği etkileşim analizi ve üçüncüsü de satış ve uygulama içi satın alma gibi mali konuların analizi.

Mobile App Analytics şimdilik belirli kullanıcılara yönelik olarak sunulacak. http://goo.gl/E8Uli bu adresten beta süreci için başvurular alınıyor. 

Analytics uygulaması da ücretsiz olarak Play mağazasında indirmeye sunuldu.


https://play.google.com/store/apps/details?hl=en&id=com.google.android.apps.giant
Google, Analytics uygulamasını Android için yayınladı, mobil uygulamaları da izlemeye aldı


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim