Anlık Bildirim

Google, Android 4.4 ile Dalvik sanal makinesinden vazgeçiyor

Google, Android 4.4 ile Dalvik sanal makinesinden vazgeçiyor

Android işletim sisteminde uygulamaların hızlı yüklenebilmesi için önbelleklemenin yapıldığı Dalvik adında bir sanal makine kullanılıyor. Bu sanal makine sayesinde aynı uygulama farklı işlemci ve RAM miktarları üzerinde problemsiz çalışabiliyor.

Ancak Google uygulamaları daha hızlı çalıştıracak ve cihazları daha verimli hale getirecek Android Runtime - ART adında bir sanal makine üzerinde iki yıldır çalışmalar yapıyordu. ART sanal makinesi Android 4.4 KitKat ile deneysel olarak kullanılmaya başlandı.

Dalvik'te Just In Time - JIT adlı bir derleyici uygulamanın çalışması için gerekli kod derlemelerini yapmakta. ART ise Ahead Of Time - AOT adında bir derleyici kullanıyor ve AOT aynı web tarayıcıların sayfaları önbelleklemesine benzer bir şekilde uygulamaları daha yüklendiği anda derliyor. Böylece derleme için uygulamanın açılmasını beklemeye gerek kalmıyor. 

Bu teknoloji sayesinde uygulamalar daha hızlı ve daha akıcı bir şekilde çalışıyor ancak daha fazla depolama alanı gerektiriyor. 

ART şu anda sadece geliştiricilere ve ortaklara sunulmuş bir özellik. Normal kullanıcıların kesinlikle sanal makine tercihini ART'ye çevirmesi istenmiyor. AOT özelliği Geliştirici Seçenekleri'nden aktif edilebiliyor.

Google, bir süre ART teknolojisini deneysel olarak kullanımda tutacak. Bir veya iki Android sürümü sonrasında ART makinesine tamamen geçilmesi bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2502 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim