Anlık Bildirim

Google Çeviri artık cinsiyete özel seçenekler sunuyor

Google'ın çeviri hizmetinde bir takım değişikliklere gittiği belirtildi. Şirket makine öğrenimindeki cinsiyet yanlışlarını azaltmak için artık kullanıcılara farklı çeviri seçenekleri sunacak.
Hiç kuşku yok ki en başarılı çeviri hizmetlerinden biri olan Google Çeviri'ye bir takım yenilikler geldi. Geçtiğimiz günlerde yeni tasarımıyla kullanıcıların karşısına çıkan bu hizmet, artık çevirilerdeki cinsiyet hatalarını azaltmak için seçenekler sunacak.

O dillerden biri de Türkçe

Google son zamanlarda makine öğrenimindeki cinsiyet hatalarını azaltmak için tüm hizmetlerinde büyük bir çaba sarfediyor. Bunun son örneğini ise Google Çeviri hizmetinde görüyoruz. Şirket artık bu tip problemleri ortadan kaldırmak için, birkaç dilde yapılan çevirilerde, o çevirinin erkek ve kadın versiyonlarını da sunacak.
Google'ın bu özelliği aktif etmesine sebep olan dillerden biri de Türkçe. Artık örneğin "o bir doktor" gibi ucu açık bir çeviri yaparsanız, Google Çeviri size hem kadın, hem de erkek olmak üzere iki farklı çeviri seçeneği getirecek. Şirket ayrıca önümüzdeki dönemde bu tip hataların yaşandığı birkaç dile daha bu özelliği getireceğini açıkladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim