Anlık Bildirim

Google Drive ve Dropbox'a erişim engeli getirildi: Güncelleme: OneDrive'a da engel

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bu akşam saatleri itibariyle Google Drive ve Dropbox'a erişim engeli getirdi. Bu iki bulut servisine şu anda yalnızca VPN kullanılarak erişilebiliyor.
Google Drive ve Dropbox'a erişim engeli getirildi: Güncelleme: OneDrive'a da engel
 
Dünyanın en büyük bulut servislerinden ikisi Google Drive ve Dropbox'a Türkiye'den erişim engeli getirildi. Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu tarafından engellenen her iki dosya barındırma hizmetinin sayfalarına da akşam saatlerinden bu yana erişilemiyor.

Google Drive ve Dropbox'ın erişime kapatılmasının altında ise Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın hacklenen mail hesabının yattığı konuşuluyor. İddialara arasında hack'lenen mail hesabının içinde yer alan bazı önemli mail'lere ait bilgilerin Google Drive ve Dropbox hesaplarına yüklenerek paylaşılmasına karşı bir tedbir olarak bu hamlenin yapılması var. BTK'nın internet sitesi üzerinden yayınladığı karar yazısı ise şöyle:

5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (drive.google.com) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nın 08/10/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-156393 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.
Güncelleme: Erişime kapatılan dosya barındırma hizmetlerine Microsoft tarafından sunulan OneDrive da eklendi. 

Google Drive ve Dropbox'a nasıl ulaşırsınız?

Bulut servisleri dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemizde de çok yoğun bir şekilde kullanılıyor, dolayısıyla çok kısa bir erişim engeli bile birçok insanın yarı yolda kalmasına neden olabilir. BTK'nın akşam saatlerinde getirdiği bu erişim engelini aşmak için yapabileceğiniz tek şeyse bir VPN servisinden yararlanmak.

40. sürümüyle beraber ücretsiz ve sınırsız VPN hizmeti sunan Opera'yı bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. Opera'nın iOS ve Android cihazlar için hazırladığı VPN uygulamasının linkleri de aşağıda bulunuyor.

-iOS
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11627 kez okundu.
95 kişi, toplam 106 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu, dropbox ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim