Anlık Bildirim

Google Haritalar'daki sahte işletme bilgileri artık şikayet edilebilecek

Arama devi Google, Haritalar hizmetindeki kötü ve kullanıcıyı yanıltan sahte bilgilerle ilgili harekete geçti. Artık yanlış veya yanıltıcı olan işletme bilgileri için şikayet formu doldurulabilecek.
Teknolojiyi yakından takip etmese bile birçok kişinin, herhangi bir işletmenin detaylarını öğrenmek için Google'a güvendiği bir gerçek. İşletmenin konumu, çalışma saatleri, yorumları ve telefon numarası gibi birçok detaya ulaşabildiğimiz bu işletme bilgileri bazen yanlış veya sahte çıkabiliyor. Ancak Google artık bu duruma bir el atmaya karar verdi.

Sahte işletme bilgilerine düzenleme geliyor

Arama devi, Google Haritalar hizmetinde yanlış olan işletme bilgilerinin şikayet edilebilmesini sağlayan bir form başlattı. Google'ın yaptığı açıklamada ise: "Google Haritalar’da bir işletmenin adı, telefon numarası veya URL’si ile ilgili yanıltıcı bilgiler veya sahte faaliyetlerle karşılaşırsanız, şikayet göndermek için bu formu kullanabilirsiniz. Bu form aracılığıyla gönderilen şikayetler, Google Haritalar'da işletmeleri temsil etme yönergelerimize uygun olarak gözden geçirilecektir." ifadeleri yer alıyor.
Google ayrıca formun herhangi bir kişi tarafından doldurulup gönderilse bile, şikayetin anında ele alınacağının bir garantisinin olmadığını belirtiyor. Zira şirket şikayetinizin geçerli olup olmadığından emin olmak için bazı kontrollerin yapılması gerektiğini ve kötü niyetli kişilerin işletme bilgilerini sabote edebileceğini de belirtiyor. Şikayet formuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17370 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google haritalar, düzenleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim