Anlık Bildirim

Google Haritalar yeni bir arayüze kavuştu, Latitude sona eriyor

Google Haritalar yeni bir arayüze kavuştu, Latitude sona eriyor

iOS 6 işletim sistemi için yayınlanmasının ardından uzun bir zaman geçtikten sonra Google Haritalar uygulaması önemli yeniliklerle büyük bir güncelleme aldı.

Güncellemelerden birisi arayüz ile ilgili. Google Haritalar arayüzü artık keşfetmeye daha çok ağırlık verecek şekilde güncellendi. Yeni arayüz ile iPad ve Android tabletler için geliştirilmiş ilk Haritalar uygulaması olacak. Yeni arayüz kapsamında Keşfet sekmesi uygulamaya eklendi. Keşfet ile arama çubuğuna hafifçe dokunduğunuzda alışveriş, yeme, içme ile ilgili pek çok öneri kartı ekrana gelecek.

Diğeri ise alternatif navigasyonla ilgili. Güncel trafik durumuna göre eğer çizilen güzergaha alternatif bir güzergah varsa kullanıcı uyarılıyor.

Google'ın mekan puanlama girişimi Zagat'ı satın alması sonrası girişimin teknolojileri de Haritalar uygulamasına entegre edildi. Artık mekanlarda yeni 5 yıldıza kadar puanlama ve böylece en iyiler listesinin yapılması mümkün olacak.

Uygulamadaki diğer bir değişiklik ise uzun süredir Google hesabı ile kullanıcıların birbiriyle iletişim kurduğu Latitude platformunun kaldırılması oldu. 9 Ağustos'ta faaliyetine son verecek platformun yerini ise Google+ alacak. 

Güncellenmiş Google Haritalar uygulaması ilk olarak Android 4.0.3 ve üzeri cihazlar için indirmeye sunuldu. Henüz ülkemizde yayınlanmayan iOS sürümü için de ilerleyen günlerde güncelleme yayınlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim