Anlık Bildirim

Google Nexus 10 ile ilgili yeni bilgiler sızdı

Google'ın Pazartesi günkü etkinlikte tanıtması beklenen ve Samsung ortaklığının ürünü olan Nexus 10 tablet cihazı ile ilgili kullanım kılavuzları internete sızmıştı. Şimdi ise cihazla ilgili yeni bilgiler ve görseller internete sızdı.

Briefmobile tarafından elde edilen bilgilere göre Samsung'un da yeni amiral gemisi tableti olacak modelde 10.1 inçlik Super AMOLED ekrana 2560 x 1600 piksellik çözünürlük sığdırılıyor ki bu da piksel yoğunluğu değerini 298.9'a çıkarıyor. Böylece en yüksek ppi değerine Nexus 10 ulaşmış oluyor.

Site, modelin bir prototipini elde ettiğini belirtiyor. Android 4.2 işletim sistemi üzerinde çalışan tabletin sistem bilgileri de ayrıca paylaşılmış. 

Daha önce internete sızan bilgilerde bir farklılık görünmüyor. Samsung'un ARM Cortex-A15 mimarisini temel alan 1.7GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli Exynos 5250 veya Exynos 5 Dual işlemci, 2GB RAM, 16GB depolama kapasitesi, Mali T-604 grafik birimi, 5MP çözünürlükte arka kamera, LED flaş, stereo hoparlör, NFC, WiFi, Bluetooth 4.0 şeklinde özelliklere sahip olacağı bildirilmiş.
Exynos 5 Dual işlemcisi 32nm High-K Metal Gate fabrikasyon sürecine sahip ve OpenGL ES 3.0 ve OpenCL 1.1 tam profil desteği, 12.8GB/s hafıza bant genişliği ile 2 port 800 Mhz LPDDR3 RAM desteği, 60 kare saniye hızına kadar 1080p video desteği, VP8 kodek çözücü, USB 3.0 desteği şeklinde özellikler arz ediyor.
Mali T604 ise esneklik ve ölçeklenebilirlik sunan Midgard mimarisini temel alan ilk grafik birimi. Birim, OpenGL ES 3.0 ve OpenCL 1.1 tam profil desteği sunuyor. 

Tablet segmentine yeni bir soluk getireceği tahmin edilen Nexus 10 modeli için birkaç gün daha beklemek gerekecek.
Google Nexus 10 ile ilgili yeni bilgiler sızdı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3846 kez okundu.
23 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim