Anlık Bildirim

Google Play mağazasında yapılan satın alımlar, kişisel bilgilerin geliştiricilere gönderilmesi ile sonuçlanıyor

Google Play mağazasında yapılan satın alımlar, kişisel bilgilerin geliştiricilere gönderilmesi ile sonuçlanıyor

Google'ın yavaş yavaş internet devi olmaya başladığı dönemden bu yana özel hayatın gizliliği ile ilgili sayısız suçlama ile karşı karşıya kaldı. Bunların bir kısmından aklanırken bir kısmında ise suçlu bulundu. Bu kez Google, Play mağazasında yapılan satın almalar sonrasında, geliştiricilere müşteri bilgilerinin verilmemesi gerekenleri de verdiği konusunda suçlanıyor.

Play mağazasında yapılan satın almalar sonrasında fatura ve vergilendirme gibi nedenlerle Google, bazı müşteri bilgilerini geliştiricilere sağlıyor. İsim, soyisim, mail adresi, fiziksel adres gibi bilgilerin geliştiricilere verilmesi Google'ın kullanım sözleşmesinde yer alan bir konu. Ancak bazı uzmanlar sözleşmede bu bilgilerin nasıl kullanılacağı konusunun yeterince aydınlatılmadığı ve geliştiricilerin bu bilgileri kötü niyetli olarak kullanabileceği konusunda ısrarcı.

Bazı geliştiriciler kendilerine sağlanan bu bilgilerle, olumsuz yorum yapan veya satın almayı iptal eden kullanıcıları takibe alabildiklerini farketmiş. Hatta bu kullanıcılara psikolojik baskı yapmak da mümkün.

Siber suçların inanılmaz boyutlara ulaştığı günümüzde bu tip esnekliklerin felakete davetiye çıkarması olası. Bu bakımdan Google'ın acil tedbirler alması isteniyor.

Bununla birlikte kullanıcı sözleşmesinde bazı kısıtlama imkanları sunuluyor. Örneğin hangi bilgilerin kimlerle paylaşılacağı, reklam seçeneklerinin düzenlenmesi gibi seçeneklerin kullanılması tavsiye ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1025 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim