Anlık Bildirim

Google Play'de yer alan QR kod uygulamalarında virüs tespit edildi

Güvenlik şirketi Sohpos'un raporuna göre Google Play'de yer alan barkod okuyucu uygulamalarda kötü amaçlı yazılım tespit edildi. 500 bin kişiyi etkileyen virüsle ilgili detaylar haberimizde.
Google Play Store'de yer alan virüs haberlerine bir yenisi daha eklendi. SophosLabs'ın raporuna göre popüler uygulama marketinde yer alan 7 barkod okuyucu uygulamada kötü amaçlı yazılım tespit edildi. Yaklaşık 500 bin kişinin etkilendiği bu virüsle ilgili detaylara geçelim.

500 bin kullanıcının etkilendiği belirtiliyor

Android uygulama marketi Google Play Store'da indirmeye sunulan 7 uygulamada Andr/HiddnAd-AJ adında kötü amaçlı bir yazılım tespit edildi. 6'sı QR kod okucuyucu biri ise pusula uygulaması olan bu 7 virüslü uygulamanın yaklaşık 500 bin kişi tarafından indirildiği belirtiliyor. Andr/HiddnAd-AJ adındaki bu casus yazılım, bulaştığı cihazlarda 6 saat boyunca gizleniyor ve daha sonra cihazı reklam ve bildirim bombardımanına tutarak yapımcısına para kazandırmayı amaçlıyor.
SophosLabs bu uygulamaların isimlerini vermedi fakat resimde bu virüslü uygulamalardan 4'ünün hangisi olduğunu görebilirsiniz. Rapora göre zararlı yazılımın yer aldığı uygulamalar tespit edilir edilmez Google Play Store'dan kaldırılmış. Eğer siz de kötü amaçlı bu uygulamalardan birini kullandığınızı düşünüyorsanız, uygulamayı cihazınızdan kaldırın. Daha sonra tekrar yüklemeye çalışın, eğer uygulama Google Play Store'da yer almıyorsa muhtemelen virüs içerdiği için kaldırılmıştır. Aksi bir durumda ise endişelenmenize gerek yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim