Anlık Bildirim

Google arama sonucunda internet hızınızı ölçmeye başlıyor

Google, kullanıcıların herhangi ek bir uygulamaya gereksinim duymadan direkt arama motoru üzerinde internet hızlarını test edebilecekleri yeni servisini hayata geçirdi.
Google arama sonucunda internet hızınızı ölçmeye başlıyor
 
İnternet kullanıcılarının şüphesiz en önemli sorunlarının başında gelen düşük bağlantı hızının etkileri ülkemizde de büyük oranda hissediliyor. Özellikle adil kullanım kotasıyla birlikte aşağıya çekilen internet hızı kullanıcıları adeta çileden çıkarmaya yetiyor. Durum böyle olunca internet hız testi platformları da bir adım öne çıkıyor.
Google ise -Measurement Lab ortaklığıyla- uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni bağlantı testi servisini tamamlayarak yavaş yavaş hayata geçirmeye başladı. Herhangi ek bir uygulama ya da web sitesine gerek duymadan direkt Google içerisinde hız ölçümü yapabilen servisin çalışma mantığı ise oldukça basit.
Arama bölümüne "check my internet speed" yazdığınız takdirde çıkan test butonu ile güncel internet hızınızı açılır pencere (pop-up) üzerinde anında öğrenebiliyorsunuz. İndirme, yükleme hızlarını ve gecikme miktarını hesaplayan servisin test için yaklaşık 40 MB boyutunda dosya transferi yaptığı, daha yüksek hızdaki internet bağlantılarında ise boyutun artabileceği belirtiliyor.
Speedtest.net ve Fast.com gibi popüler servislere alternatif olarak geliştirilen Google hız testi eğer ülkemizde hayata geçirilirse muhtemelen "internet hızımı kontrol et" şeklinde bir arama yapmak yeterli olacak. Şu an Amerika’da sınırlı kullanıcıya sunulan yeniliğin kademeli olarak tüm dünyada hayata geçirilmesi bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim