Anlık Bildirim

“Google artık yenilik geliştiremiyor”

Büyüyen ve bunun sonucunda hantallaşan teknoloji şirketlerinde yenilik geliştirmek de imkansızlaşıyor. Google’dan ayrılan bir yönetici bu duruma dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyasına önemli yeniliklerle giriş yapan firmaların büyüdükçe bu kimliklerinden uzaklaştıklarına şahit oluyoruz. Facebook, Twitter, Apple, Microsoft hep bu suçlamayla karşı karşıya kaldılar. Şimdi sıra Google’da.

Önemli iddialar

13 yıl Google’da kaldıktan sonra Singapurlu taksi çağırma hizmeti Grab bünyesine katılan Steve Yegge, gider ayak eski firmasına göndermelerde bulundu. Yegge eski firmasının artık kibirli ve yenilikten uzak bir çizgi izlediğini savunuyor.

Yegge 4 önemli noktada Google’ın değiştiğini belirtiyor. Bunlardan ikisi yenilikten uzaklaşarak risk alamadığı ve daha muhafazakar bir hale geldiği yönünde. Gelirinin hemen tamamı reklamlardan gelen Google haliyle bu alana ağırlık vermek ve daha agresif olmak zorunda. Bu bakımdan risk alma lüksü de kalmıyor.

Üçüncü nokta Google’ın kibirli bir hale geldiği ve kullanıcısını düşünmek yerine rekabeti düşünen bir kimliğe büründüğü yönünde. Bu yüzden teknolojiler kullanıcılara beğendirilmek yerine çalışanlara beğendirilmeye çalışılıyor.

Son nokta ise devasa hale gelen şirket içerisinde bürokrasinin çok hantal bir yapıyı getirdiği ve kolay kolay yeni bir fikrin kabul görmediği veya kabul görmesinin uzun zaman aldığı yönünde. Bu da hızlı strateji değişimlerini imkansız hale getiriyor.

Bir dönem Google Glass, Project Ara, sürücüsüz araçlar gibi önemli projelere girişen Google’ın bugün yenilikçi kimliğinden çok uzaklaştığını görüyoruz. Firmanın hamlelerinin daha çok geliri arttırmaya yönelik olduğu hissediliyor. Ayrıca Başkanlık seçimleri ile birlikte patlak veren yalan haber eleştirilerinin de firmayı oldukça fazla meşgul ettiği görülüyor. Bu bakımdan Yegge’ye hak vermemek elde değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3737 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, steve yegge ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim