Anlık Bildirim

Google, çocuk istismarı görüntülerini tespit eden yapay zeka geliştirdi

Google, hafta başında yaptığı açıklama ile çocuklara uygulanan cinsel istismarların görüntülerini tespit eden bir yapay zeka (AI) geliştirdiğini ve ücretsiz olarak kullanıma sunacağını açıkladı.
ABD merkezli teknoloji devi Google, Pazartesi günü yaptığı açıklamayla, çocuk cinsel istismarının görüntülerinin çevrimiçi yayılmasına karşı mücadele etmek için yeni bir yapay zeka (AI) teknolojisinin geliştirildiğini açıkladı. Geliştirilen bu teknolojinin çocuk cinsel istismarı materyalini (CSAM) çevrimiçi olarak tespit etmek için derin sinir ağları kullandığı belirtildi.

Ücretsiz olarak kullanıma sunulacak

Google geliştirdiği bu yapay zeka teknolojisini bir API aracılığı ile sivil toplum kuruluşları ve diğer teknoloji şirketleri de dahil olmak üzere tüm endüstri ortaklarına ücretsiz olarak sunulacağını açıkladı. Google Mühendislik Lideri Nikola Todorovic ve Ürün Yöneticisi Abhi Chaudhuri, şirketin resmi blog sitesinde: "İnterneti çocukların istismar edildiği içerikleri yaymak için bir araç olarak kullanmak, hayal edilebilecek en kötü suistimallerden biri." ifadelerini kullanırken, Google'ın yeni teknolojisinin bunun önüne geçeceğini düşündüklerini belirtiyorlar.
Yeni görüntülerin hızlı bir şekilde tanımlanmasının, bugün cinsel istismara uğrayan çocukların tespit edilmesini kolaylaştıracağını belirten yetkililer, bu şekilde gittikçe artan suistimallerin önüne geçilebileceği görüşündeler. Google, İnternet temelli yardım kuruluşu olan İnternet İzleme Vakfı, Teknoloji Koalisyonu ve WePROTECT Küresel İttifakı ve diğer STK örgütleri de dahil olmak üzere çevrimiçi çocuklara yönelik cinsel istismarla mücadelede için işbirliği yaptığını da belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim