Anlık Bildirim

Google'dan akıllı telefon üreticilerine Android 10 zorunluluğu

Önümüzdeki yılın Şubat ayı itibarıyla piyasaya sürülecek yeni akıllı telefonlarda Android 10 yüklü olması zorunlu hale geliyor. Google bu gereksinime uymayan şirketlerin GMS lisansını yenilemeyecek.
XDA Developers web sitesinin haberine göre, 2020'nin Şubat ayı itibarıyla piyasaya sürülecek tüm yeni telefonlarda Android 10 işletim sisteminin yüklü olması zorunlu olacak. Bu gereksinimi karşılamayan firmaların cihazları onaylanmayacak.
Arama devi Google söz konusu tarihten sonra yalnızca Android 10 tabanlı cihazların mobil hizmetlerini kullanabileceğini açıkladı. Yeni kural 31 Ocak 2020 tarihinden sonra piyasaya sürülecek akıllı telefonlar için geçerli olacak.

Uymayan şirketlerin GMS linansı yenilenmeyecek

Bu tarihe kadar, Android 9 işletim sistemine sahip cihazların piyasaya sürülmesine izin verilecek. Ancak daha sonra üreticiler sadece Android 10 ile çalışan telefon çıkarabilecekler. Buna uymayanların ise GMS (Google Mobile Services) lisansı yenilenmeyecek.
Google, güvenlik yamaları ve diğer yazılım güncellemelerinin zamanında yayınlanabilmesi için Android 10’un mümkün olduğunca çok sayıda cihazda kullanılmasını istiyor. Zira şirket Android 10'da kritik güncellemelerin, üreticileri veya mobil operatörleri beklemek yerine doğrudan Play Store’dan indirilmesini sağlayan "Project Mainline" özelliği sunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10765 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim