Anlık Bildirim

Google en az 5 yıl daha Android'i açık kaynak ve ücretsiz olarak sunacak


Google'ın Motorola Mobility firmasını 12 milyar dolar karşılığında satın almasının ardından onay süreci pek çok ülkede tamamlandı. Son olarak Çin'de de standart anti-tekel soruşturmasının tamamlandığı ve gerekli onayın alındığı haberi geldi.

Ancak onay öncesinde Google ile Çinli yetkililer arasında bir uzlaşmaya varıldığı Reuters tarafından rapor edildi. Uzlaşmaya göre Google, Android işletim sistemini 5 yıl daha açık kaynak ve ücretsiz olarak dağıtmaya devam edecek.

Bu talebin neden yapıldığı açıklanmadı. Ancak analistler satın alma sonrası Google'ın Motorola ile mobil cihaz üretmeye başlayacağı ve diğer ortaklara işletim sistemini kapatacağı yönünde endişeler olduğunu belirtiyor.

Diğer bir ihtimal ise hem Android işletim sistemini kullanan hem de Android çekirdeğini kullanarak yeni işletim sistemleri ortaya çıkaran Çinli akıllı telefon üreticilerini korumak.

Ancak Google'dan bugüne kadar buna dair bir işaret gelmedi. Android işletim sisteminin hakları Google'da olsa da ilk ortaya çıkaran ve geliştiren Open Handset Alliance organizasyonu olmuştu. Pek çok üretici Android işletim sistemini istedikleri gibi kişiselleştirebiliyor. Bu bakımdan bir kısıtlama sözkonusu değil. Ancak bu konu 5 yılın sonrasında Google'ın Android işletim sistemi için farklı planlarının mı olduğu sorusunu akıllara getiriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5390 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android ve google
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim