Anlık Bildirim

Google gelirlerini yükseltiyor

Alphabet bünyesinde çalışmalarına devam eden yazılım devi Google gelirlerini yükseltmeye devam ediyor. Şirket 3. çeyrek raporuna göre yaklaşık 19 Milyar dolar gelir elde etti.
Google gelirlerini yükseltiyor
 
Teknolojinin girdiği bir çok alanda karşımıza çıkan Google hizmetlerinin meyvesini toplamaya devam ediyor. Şirket geçtiğimiz 3 aylık dönemde gelirlerini geçtiğimiz yılın aynı görevine göre %13 yükselterek tam 18.7 milyar dolar kazandı. Kar kısmında da önemli bir yükseliş söz konusu. Geçtiğimiz yıl 2.74 Milyar dolar kar elde eden şirket bu yıl ise 3 aylık dönemde 3.98 Milyar doları kasasına koydu.
Gelirlerin büyük bir kısmı reklam ve cihaz satışlarındaki artışlardan elde edilirken. Şirketin mali yöneticisi Ruth Porat "3. çeyrek gelirleri özellikle mobil sektörde Google'ın gücünü gösteriyor. 6 ürünle birlikte küresel anlamda 1 milyardan fazla kullanıcıya sahibiz, bu durumun bize sunacağı fırsatlar da oldukça heyecan verici" şeklinde konuşarak memnuniyetini dile getirdi.

Giderlere baktığımızda ise işletme maliyetinin 6.1 Milyar dolardan 6.93 milyar dolara yükseldiğini görüyoruz. Gelirler arttığı sürece işletme maliyetindeki yükseliş kötü bir anlam ifade etmiyor. Ayrıca şirketin satın alma maliyetlerini önümüzdeki çeyreğin mali tablosuna yansıtması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim