Anlık Bildirim

Google ihtiyaç dışı veri toplayan uygulamaları uyaracak

Ses kaydeden bir uygulamanın alakasız bir şekilde rehberinizden veri topladığını mı fark ettiniz? Google artık bu tür davranış içerisine giren uygulamalar için kullanıcıları uyarmaya başlayacak.

Son dönemde güvenlik ve kişisel verilerin korunması konusunda uygulama mağazasında önemli adımlar atan Google, bir iki haftadır daha yoğun hamleler yapıyor. Geçtiğimiz günlerde kilit ekranı üzerinde reklam gösterimini yasaklayan firma şimdi de uygulamaları sözleşmelerine uymaya zorlayacak.

Her hareket kullanıcıya rapor edilecek

Normalde geliştiricilerin kullanıcı verisi topladıkları zaman bunu mutlaka kullanıcı sözleşmesinde belirtmesi gerekiyor. Kullanıcının telefon numarasından tutun telefondaki uygulamaların listesine kadar hangi veriler toplanıyorsa izin alınması gerekiyor.

Yapılan araştırmalara göre bazı uygulamalar ihtiyacı olmayan kullanıcı verilerini topluyor ve bunlara da sözleşmede yer vermiyor. Yeni kısıtlamada geliştirici ihtiyaç dışı veriyi nasıl kullanacağını açıklamak ve kullanıcının onayını almak zorunda.

60 gün içerisinde geliştiriciler uygulamalarını yeni kurala göre düzenleyecek. Eğer düzenlemezse Google Protect Play özelliği tespit ettiği uygulamalar için kullanıcısını uyaracak. Bu karar Google Play mağazası haricinde dış kaynaklardan yüklenen uygulamalar için de geçerli olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3011 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, google safe browsing ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim