Anlık Bildirim

Google, konum geçmişinizi otomatik olarak silmenize imkan tanıyor

Kişisel verilerin gizliği konusunda kullanıcılara daha fazla seçenek sunmak isteyen Google, önemli bir özelliğe kavuştu. Artık konum geçmişinizi belirli periyotlarla otomatik olarak silebileceksiniz.
Google otomatik konum geçmişi silme Tam Boyutta Gör
Firmaların gizlilik noktasında birçok adım attığına şahit oluyoruz. Kullanıcıların güvende hissetmelerini amaçlayan bu adımların bazıları da Google’dan geliyor. En sonuncusu ise konum geçmişi ile alakalı. Eskiden konum geçmişiniz yalnızca elle silinebiliyordu. Artık belirli periyotlarla otomatik olarak silinmesini sağlayabileceksiniz.

3 ay veya 18 ay

Yeni dağıtılmaya başlayan özelliğe Google uygulamaları üzerindeki “geçmişim” sekmelerinden ulaşabilirsiniz. Otomatik temizleme kısmına girdiğinizde siz üç farklı seçenek sunuluyor. Bunlardan ilki eskisi gibi elle temizleme seçeneği. Diğer ikisi ise sırasıyla 18 ay ve 3 ay seçenekleri. İsteğinize göre bu iki otomatik silme periyodundan birini seçerek, konuş geçmişinizin düzenli olarak temizlenmesini sağlayabiliyorsunuz. İlk açtığınızda size bugüne kadarki geçmişin temizlenmesini isteyip istemediğiniz de soruluyor.

Google böyle bir özellik üzerinde çalıştığını uzun süre önce duyurmuştu. Hatta bazı kullanıcıların erkenden erişebildiğini gördük. Bugün ise herkesin kullanımına sunuluyor. Android ve iOS’da bulunan Google uygulamaları içerisinde geçmişiniz ile ilgili ayarları kontrol ederek siz de yeni özelliği deneyebilirsiniz. Örneğin Google Haritalar > Ayarlar > Harita Geçmişi sekmesi içerisinde yeni otomatik silme özelliğini görmeniz mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim