Anlık Bildirim

Google sonraki Android sürümünde Dalvik'den tamamen vazgeçebilir

Google sonraki Android sürümünde Dalvik'den tamamen vazgeçebilir

 Google'ın Android işletim sisteminde yıllardır kullandığı Dalvik sanal makinesi, uygulamaların farklı işlemci ve RAM miktarları üzerinde problemsiz çalışması için önbellekleme yapılan kısım olması ile bilinir. Ancak Google, KitKat sürümü ile ART adlı yeni sanal makinesini kullanmaya başlamıştı.

Google uygulamaları daha hızlı çalıştıracak ve cihazları daha verimli hale getirecek Android Runtime - ART üzerinde Google iki yıldır çalışmalar yapıyordu. 

Dalvik'te Just In Time - JIT adlı bir derleyici uygulamanın çalışması için gerekli kod derlemelerini yapmakta. ART ise Ahead Of Time - AOT adında bir derleyici kullanıyor ve AOT aynı web tarayıcıların sayfaları önbelleklemesine benzer bir şekilde uygulamaları daha yüklendiği anda derliyor. Böylece derleme için uygulamanın açılmasını beklemeye gerek kalmıyor. 

Bu teknoloji sayesinde uygulamalar daha hızlı ve daha akıcı bir şekilde çalışıyor ancak daha fazla depolama alanı gerektiriyor. 

AOSP platformunda ortaya çıkan yeni kodlara göre Google yeni Android sürümünde artık tamamen ART makinesine geçmeyi planlıyor. Yeni sürümde ART varsayılan sanal makine olarak kullanılacak ancak Dalvik de kısmen kullanılmaya devam edecek. Sonraki sürümlerde ise Dalvik tamamen rafa kalkacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21850 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim