Anlık Bildirim

Google, ünlü YouTube-MP3 sitesini arama motorundan tamamen sildi

Müzik şirketlerinin telif hakları gerekçesiyle dava açtıkları, YouTube’daki içeriklerin MP3 formatında indirilmesini sağlayan youtube-mp3.org sitesine bir darbe de Google’dan geldi.
Teknoloji gündemini yakından takip edenlerin hatırlayacağı üzere geride bıraktığımız eylül ayının sonlarında bir araya gelen dünyaca ünlü müzik şirketleri, YouTube videolarını MP3 formatına dönüştüren youtube-mp3.org adresli web sitesine dava açmışlardı.
YouTube-MP3 üzerinden gerçekleştirilen her ihlal için 150 bin dolar tazminat talep eden Sony Music, Universal Music Group, Capitol Record ve Warner Bros gibi yapımcılar, diğer taraftan platformun da mahkeme kararıyla kalıcı olarak kapatılmasını istediler.
Aylık yaklaşık 60 milyon kullanıcıya sahip youtube-mp3.org’a bir darbe de Google’dan geldi. Arama motoru aldığı radikal bir kararla müzik yapımcılarına destek çıkarak siteye ait tüm bilgileri veritabanından sildi. Şu sıralar site hakkında hiçbir sonuç arama sorgularında yer almıyor. YouTube-MP3 sitesine ise erişimde herhangi bir sorun yok. Elbette benzer hizmeti veren diğer web siteleri ve uygulamalar düşünüldüğünde Google'ın korsan içeriğin önüne geçmesi pek mümkün görünmüyor ancak gözdağı vermek için önemli bir hamle olduğunu söyleyebilmek mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8218 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, mp3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim