Anlık Bildirim

Google ve Viber deprem bölgesine yardım ediyor

Şiddetli bir depremle sarsılan Nepal'de henüz kayıpların sayısı tam anlamıyla bilinmezken, deprem bölgesindeki insanlarla iletişim kurabilmek hayati bir öneme sahip hale geldi. Bu bakımdan Google ve Viber gibi devler ülke insanına yönelik çeşitli kampanyalara başladı.

Viber uluslararası olarak internet üzerinden arama imkanı sunduğu Viber Out hizmetini Nepal için ücretsiz hale getirdi. Viber kullanıcıları Nepal'dan veya Nepal'e yaptıkları uluslararası aramalarda Viber Out için ücret ödemeyecek. 

Google ise Voice hizmetini Nepal'e dakikası bir cent olarak revize etmiş durumda. Google Voice sadece ABD'de hizmet veriyor olsa da ülke dışından Google Hangouts kullanarak Hangouts Dialer ile arama yapmak mümkün. 

Bunun dışında ABD'li T-Mobile de ülkeye yapılan veya ülkeden yapılan telefon görüşmelerini ücretsiz yapmış durumda. Böylece Nepal vatandaşlarının iletişim ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkı sağlanacak. 

Tabii burada en önemli sorun altyapı zira ülkedeki telefon hatları ve dijital hizmetler tamamen yıkılmış veya zarar görmüş durumda. Bu bakımdan ilk etapta altyapıyı ayağa kaldırmak şart görünüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim