Anlık Bildirim

Google'dan çentik modasına destek: Android P'de saat sola taşındı

Google, Android P'de saati sola taşıyarak çentik furyasını benimsediğini gösterdi. Şirketin bu hamlesi, Pixel 3'ün de çentikli ekranla geleceği yönündeki söylentileri doğrular nitelikte.
Android Authority'nin raporuna göre bir Google mühendisi, çentik yüzünden Android P'nin saatini sol tarafa taşıdıklarını doğruladı. Google I/O 2018 konferansındaki bir sohbet oturumunda kendisine yöneltilen soruları cevaplayan mühendis, saati taşıyarak ekran panelinin çentikli olup olmadığına bakılmaksızın Android cihazlarda tutarlı bir deneyim oluşturabildiklerini söyledi.
Android Oreo'da (yukarıda) saat, ekranın sağ üst köşesinde yer alıyor. Android P'de (aşağıda) ise sol üste taşınmış durumda. Yapılan bu değişiklik, pil ve Wi-Fi göstergelerinin de sağ tarafta bırakılmasıyla birlikte ekranın üst kısmını dengelemiş.

Pixel 3 çentikli ekranla mı gelecek?

Google'ın bu yeni tasarım trendine bu kadar hızlı reaksiyon göstermesi ilginç. Arama devi en yeni Android sürümünün yerleşimini çentiğe göre ayarlaması, Pixel 3'ün de çentikli ekrana sahip olacağı yönündeki söylentileri doğrular nitelikte.
Google'ın geçmişte de Pixel cihazları için Android'e ufak dokunuşlar yaparak optimize ettiğine şahit olmuştuk. Şirketin bu tür bir donanım değişikliğini desteklesi, bir sonraki telefonunun çentikli olabileceğini düşündürüyor. Haklı çıkıp çıkmayacağımızı ise zaman gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6896 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, saat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim