Anlık Bildirim

Google'dan üzücü karar: Görsel aramadan "resmi görüntüle" butonu kaldırıldı

Arama devi Google, Getty Images ile yaptığı barış anlaşmasının bir parçası olarak görsel aramadan "resmi görüntüle" butonunu kaldrıdı. Artık görsel indirmek eskisinden daha zor hale gelmiş durumda.
Google Görseller'de resim arayan kullanıcılar için popüler bir özellik tarihe karışmış durumda. Bildiğiniz gibi daha önce arama motorunda görsel ararken "resmi görüntüle" butonu görünüyordu. Ancak Google, şimdi yaygın olarak kullanılan bu özelliği Getty Images ile yaptığı barış anlaşması kapsamında kaldırdı. Ayrıca telif hakkı uyarıları da daha belirgin hale getirilmiş durumda.
Stok fotoğraf kütüphanesi, kullanıcıların bu buton sayesinde fotoğrafları izinsiz şekilde kolayca alıp kullandığını söyleyerek 2017 yılında Google'ı Avrupa Komisyonu'na şikayet etmişti. Resmi görüntüle butonu gerçekten de istenilen görseli açıp indirme konusunda herkesin kullandığı pratik bir özellikti ancak artık yok. Ayrıca görselin daha yüksek çözünürlüklü kopylarının bulunmasını sağlayan "Görselle ara" butonu da kaldırıldı.

Üzülmeyin bunun da çözümü var

Kullanıcılar Google'da görsel ararken istedikleri resimleri yine indirebilecekler ancak bu kez görseli barındıran siteyi ziyaret etmeleri gerekecek. Değişiklikler hakkında bir açıklama yapan Google, bu hafta Getty Images ile gerçekleştirilen anlaşma sonucu böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi.
Aslına bakılırsa çok da dert etmeye gerek yok zira bunun oldukça kolay bir çözümü var. Resmi görüntüle butonu kaldırılsa da Google Görseller'deki fotoğraflara sağ tıklayıp "resmi yeni sekmede aç" veya "resmi görüntüle" butonlarına tıklayarak tam boyutlu görsele erişmeniz mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10666 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, telif hakkı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim