Anlık Bildirim

Google'ın Android emülatörü GPU desteğine kavuştu


Android geliştiricilerinin uygulamalarını yazdığı ve denediği en önemli araçlardan olan Android emülatörünün yeni güncelleştirme ile kazandığı önemli yenilikler Android resmi blogundan duyuruldu.

Yeniliklerin arasında GPU desteği ile performans artışı, sensörler ve çoklu-dokunmatik girişi gibi daha geniş bir donanım yelpazesine destek sayılabilir.

Dün dağıtılmaya başlanan Android 4.0.3 r2 sistem imajında entegre GPU desteği bulunuyor. Android'in GPU kullanımına daha çok önem vermesi performans anlamında da dikkat çekici farklara neden oluyor. ARM komutlarını işleyen emülatör, GPU devreye girdiğinde performans artışı sağlıyor. OpenGL ES 2.0 desteği sayesinde OpenGL oyunları emülatör içerisinde çalışabiliyor. Ancak tüm GPU modellerinin henüz denenmediği belirtiliyor.

Mobil uygulama geliştirmenin önemli bir ayağı olan donanım özellikleri de yeni güncellemede bazı desteklere kavuşuyor. Geçen yıl ki kamera desteğinden sonra, sensör ve çoklu dokunmatik girdileri için tethered bir Android cihaz kullanmak mümkün olacak. Kısa süre sonra Bluetooth ve NFC desteği de emülatöre eklenecek.

Bu arada CPU performansı da elden geçirildi. Donanım nokta işlemleri sistam imajlarına da açıldığı için Android 4.0 sürümünden bu yana CPU işlemleri iki kat hızlandı. Ayrıca x86 sistem imajları ve sürücüleri içeren geliştirici araçları sayesinde CPU'ya yerel olarak ulaşarak daha hızlı çalışmak mümkün.

Her gün daha çok gelişen Android işletim sistemi nedeniyle emülatörün de modern bir tecrübe sunması için Google çalışmalarına devam ediyor. Donanım, çekirdek, düşük sistem kütüphanesi ve uygulama çerçevesi ile zengin bir ortam oluşturmak amaçlanıyor.




Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6354 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim