Anlık Bildirim

Google'ın yeni mobil işletim sistemi Android Oreo olabilir

Android başkan yardımcısı Hiroshi Lockheimer'ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım, yeni nesil mobil işletim sisteminin Android Oreo olabileceğini ortaya koydu.
Google'ın işletim sisteminin yeni sürümü hakkında yeni haberler var. Android 7.0 Nougat almayan birçok cihaz var ancak yeni versiyonun ismiyle ilgili söylentiler başlamış durumda. Eylül ayında 8. yılını geride bırakan işletim sistemi o günden bu yana Symbian ve Blackberry gibi platformların önüne geçerek akıllı telefonlar için vazgeçilmez hale gelmeyi başardı.
Android sürümlerinin isimlerinin genelde tatlı isimlerinden seçiliyor. Başından beri alfabetik sırayla gidiliyor ve Nougat'ın N'sine ulaşıncaya kadar alfabedeki harflerini az az kullanıyorlardı. Android Cupcake, Gingerbread, Jelly Bean ve KitKat gibi birçok isim gelip geçti. Bu kez yine yeni sürüm ismi ile ilgili söylentiler geliyor ve bu kez sahnede Android'in başkan yardımcısı Hiroshi Lockheimer var.
Kendisi bu tür söylentilerde yer almayı seviyor çünkü Android N ismiyle ilgili söylentiler dolandığında, Nutella ismini ima eden kişilerden biriydi. Sonuç olarak sürümün Android Nougat olarak adlandırılması kendisinin bize söylediği ilk ismin gerçeğe dönüşmeyebileceğini gösterdi.
Lockheimer bu kez Twitter hesabından oreo kurabiyeleri ile yapılan bir pasta GIF'i paylaştı. Peki bu ne anlama geliyor? Bu birçok kişi için birşey ifade etmeyebilir ancak Google'ın bir sonraki işletim sistemini bekleyen herkes bir sonraki sürümün Android Oreo olabileceğini düşünmeye başladı. Peki buna inanmalı mıyız?
Geçmişe baktığımızda Lockheimer'ın bu tür diyalogları sevdiğini ancak pek güvenilir tahminlerde bulunmadığını görüyoruz. Muhtemelen bunu teknoloji takipçilerini şaşırtmak ve Android işletim sistemi hakkında daha fazla konuşulmasını sağlamak için yapıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3468 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, sürüm ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim