Anlık Bildirim

Grafik kartı sevkiyatları düşüşte

Oyun donanımı için uzun süredir uygun bir ekran kartı arayanlara müjde. Ekran kartı sevkiyatları düşüşte ve uzmanlar eskisi gibi oyuncuların rahatlıkla ürün bulabileceğini düşünüyor.

Kripto para madenciliği artık grafik kartı sektöründe belirleyici bir unsur haline geldi. Kripto para dünyasındaki hareketlilik pazardaki talebi doğrudan etkiliyor. Son dönemde sevkiyatlarda düşüş başladı.

Oyunculara iyi haber

Sektörden gelen bilgilere göre kripto para madenciliğinin Mart sonlarından itibaren beklenen çıkışı yapamaması ve kırılgan bir yapıya bürünmesi endişeleri arttırmış durumda. Yine madencilik sonucunda elde edilen ödül para birimlerinin oranı da düşüyor.

Bu bakımdan madencilerin para birimlerine ilgisi azalıyor. Haliyle ekran kartlarına olan talep de düşüyor. Pek çok bireysel veya küçük çaplı çiftlik tarzında madenciler üretimden çıkmış durumda. Büyük çaplı olanlar ise maliyetleri düşürmeye başladı ve yeni alımları azalttı.

Asustek Computer, Gigabyte Technology, Micro-Star International (MSI) gibi firmalar stoklarında artış yaşıyor. Yılın başlarında yüzde 40-50 kâr marjı ile ekran kartı satan firmalar bugünlerde marjı yüzde 20 civarına kadar çekmiş durumda. Bu da fiyatlara indirim olarak yansıyor.

Kaynaklar yılın ikinci yarısında oyuncuların daha rahat ve uygun bir şekilde ekran kartı bulabileceğini belirtiyor. Madencilik trendinin patlama yapmasından önceki duruma dönmemiz çok olası.

Talebin azalması diğer taraftan üreticileri farklı stratejilere yönlendirmiş durumda. Oyuncu pazarının yanında firmalar sunucu ve endüstriyel bilgisayar pazarına da uygun grafik çözümleri geliştiriyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10233 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), graphics card ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim