Anlık Bildirim

HERE harita hizmeti Apple'a satılabilir

Nokia'nın 13 milyar dolarlık dev Lucent-Alcatel satın alma hamlesinden sonra bünyesindeki HERE harita hizmetini kesinlikle satacağına dair yorumlar gelmeye başladı. Son bilgiler Nokia'nın potansiyel müşteriler aradığı yönünde.

HERE harita hizmeti için 8 milyar dolara Navteq firmasını bünyesine katan Nokia, bununla birlikte bırakın maliyeti çıkarmayı gittikçe daha fazla zarar etmeye başladı. Bu bakımdan makul bir fiyata hizmeti elden çıkarıp mali durumu dengelemeyi amaçlıyor. 

Nokia'nın istediği miktar 3.2 milyar dolar. Nokia hizmetini Apple, Amazon, Alibaba, Facebook, Baidu ve Sirius XM firmalarından birisine satmak istiyor ve konuda perde arkasında bazı çağrılar yapılmaya başlandı. Ancak buna hangi firmanın cevap verdiği şimdilik bilinmiyor. 

Liste içerisinde her firmanın devasa bir harita hizmetine ihtiyaç duyabileceği düşünülüyor. Ancak Apple'ın geçmişte yaşadığı harita ile ilgili problemler göz önüne alındığında HERE hizmeti altyapısını oldukça güçlendirecektir. Hatırlanacağı üzere bir dönem Apple'ın şu anda Google bünyesinde olan Waze sosyal harita hizmetini satın alacağı gündeme gelmişti.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2896 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim