
Android ekosisteminde kullanıcıların en büyük şikayet konusu şüphesiz geç gelen veya hiç gelmeyen güncellemeler. HTC bunu gözönüne alarak Android güncelleme sürecinin hangi aşamalardan geçtiğini infografik şeklinde internette paylaştı. HTC en azından kullanıcıları konu hakkında biraz bilgilendirmeyi amaçlıyor.
İnfografikte anlatılanlara göre HTC üç farklı cihaz için güncelleme süreci izliyor. Bunlar operatör cihazları, HTC'nin uluslararası veya geliştirici cihazları ve Google Edition cihazları.
Güncellemenin ilk aşaması Google'ın sürüm öncesi dağıttığı platform geliştirme aracı ile başlıyor. Üreticiler bu araç ile yeni sürümün temel dinamiklerini analiz ederken, Google da resmi sürümün kaynak kodlarını dağıtıma çıkıyor.
İlginizi Çekebilir

Kaynak kodları sadece üreticilere gelmiyor. Cihazların kullandığı yongasetinin yeni sürüme uyumluluğunu kontrol etmek için yongaseti tasarımcılarının da kaynak kodlarını incelemesi gerekiyor. Yongaseti tasarımcısı yeni sürümün uyumluluğuna onay verirse bu kez gerekli sürücüleri hazırlaması gerekiyor. Bu da belirli bir süre alıyor. Tasarımcı uyumluluk paketlerini tamamlıyor ve üreticiye gönderiyor.
Bu aşamadan sonra üretici de kendi içerisinde sürümün ve paketin uyumluluğunu test ediyor. Bu esnada yeni çalışanlar ve ek kaynaklar sürece dahil ediliyor ve kaynak kodu Sense arayüzüne entegre edilmeye başlıyor.
HTC, operatör cihazları için operatörlerden modifikasyonların gönderilmesini bekliyor ve gelen paketleri kodlara entegre ediyor. Diğer cihazlar da bu noktada sürece katılıyor ve güncellemenin son hali testlere başlıyor.
Testlerde yaşanan sıkıntılara kısa sürede müdahale edilirken, sonrasında sertifikasyon aşaması başlıyor. Bu noktada Google ile endüstri uzmanları ve düzenleyiciler tarafından bazı sertifikasyon aşamaları uygulanıyor. Sertifika aşaması bittikten sonra operatör cihazının oepratör tarafından, diğer cihazların Google tarafından teknik olarak kabul edilmesi gerekiyor.
Güncellemenin son kullanıcıya dağıtımı da işte bu kabullerin ardından başlıyor. Operatörler, HTC ve Google kendi payına düşen güncellemeleri kullanıcılara kablosuz olarak yayınlıyor. Elbette bu yol haritası güncellemelerin neden uzun sürdüğünü de göstermiş oluyor. Diğer üreticilerin de genelde benzer yollar izlediği belirtiliyor.
http://www.htc.com/us/go/htc-software-updates/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Öyle ki Google, Nexus5 ile getirdiği yeniliklerin bir kısmını Nexus4'e getirmedi. Menü background'a wallpaper atama veya transparan home/back tuşları vb.
Hal böyleylen HTC, Samsung, LG gibi üreticilerin yavaş kalması kaçınılmaz. Bu işe belli kurallar getirerek müşteri çıkarları gözetilmeli. Aklıma gelen en net çözüm "En az 2 yıl güncelleme alacaktır" gibi..
Ayrıca Google daha uzun aralıklarla güncelleme çıkartabilir. Son olarak HTC'nin haberde detaylarını verdiği güncelleme sürecini kolaylaştırmak için Google bazı önlemler almalı. Zira süreç bu kadar detaylı ve çetrefiili olunca, onlarca telefon için ayrı ayrı bu süreçlerden geçmek üretici firmalar için telefon üretmekten bile daha zor hale gelebilir.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
1121 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber