
Nokia'nın birtakım patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle HTC alehyine açtığı ve bazı Avrupa ülkelerinde satış yasağı konmasına neden olan davalar, firmaların masada uzlaşması ile ortadan kalktı.
HTC tarafından yapılan açıklamada Nokia ile mahkemeye taşınan patent ihlali suçlamasının uzlaşma ile çözüme kavuştuğu belirtildi. Nokia ise sektördeki en güçlü patent portfolyosuna sahip şirketlerden birisi olduklarını ve HTC ile uzlaşmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Anlaşma ile HTC ve Nokia birbirlerinin bazı patentlerine erişme hakkı da elde etti.
HTC, İngiltere ve Almanya'da davaları kaybetmesine karşın, temyiz duruşmalarına kadar satışa devam etme hakkı elde etmişti. HTC One gibi kritik öneme sahip telefonların sözkonusu olması nedeniyle satış yasağına maruz kalmak HTC açısından büyük mali krizler doğurabilecek nitelikteydi. Firma uzlaşma ile bu tehlikeyi bertaraf etmiş oldu. Uzlaşmanın ne kadar bir bedel ortaya çıkardığı ise açıklanmadı.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı
kullanarak görüntüleyin:



arkadaşlar algı yaratmaya çalışan kamiller var yorumlarda sanki askeri gücü yokmuşta rte sayesinde olmuş gibi türkiyede yıllardır savunma sanayi güçlüydü sürekli gücüne güç kattı rtenin etkisi yok makarnacı tayfa bunuda kendileri yapmış gibi kabullenmeye başlamışlar dolar 38 lira euro 41-42 lira bunları asla söylemezler faiz almış başını gitmiş yarım kilo et kaç yüz lira olmuş asla söylemezler.
20 sene önce yerli ve milli tüfek bile üretemeyen ülkeden bugün dünyanın konuştuğu savunma sanayi projelerini gerçekleştiren ülkeye. Hamdolsun.