Anlık Bildirim

HTC'nin Apple'a ödeyeceği lisans bedelinin 8$ olacağı belirtiliyor


Bir süredir mobil cihaz üreticisi firmalar arasında yaşanan patent kavgaları, Apple ve HTC'nin bir lisans anlaşması yapmasıyla farklı bir boyut kazanmıştı.

Her iki firmanın davalarla uğraşmak yerine yeniliğe odaklanacaklarının mesajını verdikleri bu anlaşmadaki lisans bedelleri merak konusu olmuştu. Analiz uzmanları ise endüstri kaynaklarına dayanarak bedel hakkında bir kanıya varmış durumda.

Sterne Agee firmasından analiz uzmanı Shaw Wu, HTC'nin her akıllı telefon başına Apple'a ödeyeceği lisans bedelinin 6$-8$ arasında olacağını belirtiyor. HTC, 2013 yılında 30-35 milyon akıllı telefon satışı beklerken, Apple'a ödeyeceği toplam bedel yaklaşık 180-200 milyon dolar arasında gerçekleşecek. Anlaşma iki taraf için de 10 yıl geçerli. 

HTC aynı zamanda Microsoft'a da her Android cihazı için 5$ lisans bedeli ödüyor. Böylece toplamda her Android akıllı telefon için HTC, 13$ lisans bedeli ödüyor olacak.

Anlaşmanın, Apple ile davalık olan Samsung ve Motorola'ya da yol göstermesi bekleniyor. Ancak yıl toplamında 150-160 milyon akıllı telefon satan Samsung'un bir lisans bedeli anlaşması yapması her yıl yaklaşık bir milyar dolar lisans bedeli ödemesi anlamına geliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
964 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, htc
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim