Anlık Bildirim

Harita ve navigasyon uygulamaları aslında internetinizi çok az kullanıyor

Günümüzde navigasyon ve harita uygulamalarının kota canavarı olarak nitelendirildiğini söyleyen Yandex, aslında bu tür servislerin günde ortalama 2 MB internet kullanımı yaptığını açıkladı.
Özellikle bilmediğiniz bir bölgede ya da şehirde ulaşım konusunda çoğu zaman hayat kurtarıcı bir rol üstlenen harita uygulamaları, günlük yaşamda artık çok daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Diğer taraftan gerçek zamanlı yol ve trafik bilgisi sunan servisler varış noktasına en hızlı ve sorunsuz şekilde ulaşmanızı sağlıyor.
Akıllı cihaz kullanıcılarının büyük bir bölümü, navigasyon ve harita uygulamalarının internet paketlerini oldukça fazla tükettiğini düşünüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Yandex Haritalar Müdürü Onur Karahayıt ise gerçekleştirilen analizlere göre durumun aslında hiç de sanıldığı gibi olmadığına işaret ediyor.
Öyle ki test verilerine göre Yandex Navigasyon ve Haritalar’ın günlük ortalama 2.1 MB internet harcaması yaptığı, bir ay boyunca her gün kullanımda ise kotadan ortalama 69 MB gittiği belirtiliyor. Üstelik çevrimdışı harita özelliği sayesinde bu oranı çok daha aşağılara çekebilmeniz de mümkün. Her geçen gün katlanarak artan mobil internet trafiğinin hacmi düşünüldüğünde çok düşük bir tüketim oranı anlamına gelen 2.1 MB, herhangi bir endişe duymadan rota konusunda yardım almanızın önünü açıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15293 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, yandex ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim