Anlık Bildirim

Hatalı hava yastıkları üreten Takata'nın cezası 1 milyar dolar

BMW, Toyota, Honda, Nissan, Mazda ve General Motors araçları için ürettiği hava yastıklarındaki sorunlar yüzünden 42 milyon aracın geri çağrılmasına neden olan Takata'ya 1 milyar dolar ceza yolda.

Hatalı hava yastıkları üreten Takata'nın cezası 1 milyar dolar

Japon araba ekipmanları tedarikçisi Takata; hava yastıklarını tasarladığı Toyota, Honda, Nissan, BMW, General Motors ve Mazda firmalarının 2010 yılından itibaren geri çağırdığı arabalarla adından oldukça söz ettirmişti. Firmanın ürettiği hava yastıklarında kullanılan malzemeler yüzünden hava yastığı açıldığı sırada etrafa fırlayan şarapnel parçaları dünya çapında 11 ölüm ve 100’den fazla yaralanmaya neden olmuştu. Şimdi ise Takata federal savcılarla karşı karşıya.

ABD Adalet Bakanlığı’nın yürüttüğü soruşturmada Takata; hava yastıkları için yeterli testleri yapmamak ve yaptıkları test sonuçlarını da doğru paylaşmamakla suçlanıyordu. Ayrıca dünya genelinde yüzlerce insanın zarar görmesiyle cezai sorumluluğu da oluşan şirket için, Wall Street Journal’ın raporuna göre, 1 milyar dolarlık bir ceza öngörülüyor. Takata yetkililerinin de belirli bir yüzdesini peşin geri kalanını taksitlendirerek birkaç yıl içinde ödeyeceği bu cezaya razı oldukları dile getirildi.

Takata’nın ürettiği hava yastıklarını kullanan araçları geri çağıran firmalar hava yastıklarını elden geçirerek milyarlarca dolar zarar uğramışlardı ve 42 milyon aracın geri çağrılmasına neden olan bu skandal dünyadaki en büyük geri çağırma hareketi olarak kayıtlara geçmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14482 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nissan, general motors ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim