Anlık Bildirim

Hermeus, sesten beş kat hızlı hipersonik yolcu jeti geliştirecek

ABD'li Hermeus, sesten beş kat hızlı hipersonik jet geliştirmek için gerekli finansal desteği aldı. Mach 5 hızına ulaşabilecek uçak, 7 saatlik uçuşu 90 dakikaya düşürecek.
Yeni ülkeleri ziyaret etmek eğlenceli olabilir ancak aynı şeyi seyahat süreci için söyleyemeyiz. Zira herkesin business class veya özel jetle uçma şansı yok. Büyük çoğunluğumuz ekonomi sınıfında uçtuğumuz için uzun yolculuklar işkenceye dönüşebiliyor. Ancak, Hermeus adlı bir şirket bu seyahat sürelerini kısaltacak bir adım atmaya hazırlanıyor.
ABD merkezli girişim, kısa süre önce özel yatırımcılardan hipersonik jet geliştirmek için kullanılacak önemli bir finansal destek aldı. Sesten beş kat daha hızlı olacak bu jet, Mach 5 hızına çıkarak yolcuları 90 dakika gibi kısa bir sürede New York'tan Londra'ya (ve tam tersi) uçurabilecek.

7 saatlik uçuş 90 dakikaya düşecek

Şu anda, New York'tan Londra'ya uçmak yaklaşık 7 saat sürüyor. Hermeus'un hipersonik jeti gerçeğe dönüşürse bu süre yaklaşık 5 kat kısalacak. Bahsi geçen uçakların yaygınlaşması biraz zaman alacak gibi görünüyor. Hermeus'un kurucu ortağı ve CEO'su AJ Piplica, CNN'e yaptığı açıklamada bu tip bir yolcu uçağının geliştirilmesinin on yıl alacağını söyledi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim